היחידה למחקר בדימות מוח - MRI
הפקולטה למדעי החברה הקימה יחידה למחקר המשלב MRI כחלק מהחזון לתמוך במחקרים פורצי דרך ולסייע לחוקרים ליישם שיטות מחקר חדשניות במחקרם. היחידה ממוקמת בקומה המחקר המשותף (קומה 9) ומנוהלת על ידי ד"ר פיה רוטשטיין, מומחית למחקר בדימות מוח (MRI).
היחידה למחקר בדימות מוח התחילה לפעול ביולי 2022. היא ממוקמת ברמב"ם (בניין ראשי קומה 1-). היחידה כוללת מכשיר MRI מסוג MAGNETOM Vida 3T של חברת Siemens. מגוון של ציוד פריפריאלי לאיסוף תגובות התנהגותיות ופיזיולוגיות. בנוסף ישנם שלושה חדרים המיועדים לאיסוף נתונים מחוץ למגנט וכן חדר מחשבים לניתוח נתונים.
- קופסאות תגובה מחברת ’קורדס’ בצורות שונות מקסימום שמונה אצבעות. קופסת התגובה ממופה למקלדת המחשב.
- מסך המותאם לסביבת MRI שיכול להקרין ברזולוציה של 4D.
- מקרופון ואוזניות המבטלות רעש באופן אקטיבי של אופטואקוסטיק
- מצלמת תקריב לצילום הבעות פנים, תנועות עיניים, ידיים וכו'.
- מצלמה לרישום תנועות עיניים וגודל אישון של eyeLink
- ציוד למדידות פיזיולוגיות מותאם MRI של ביופק הכולל: מדידת מוליחות עורית (GSR) טמפרטורה של העור, ולחץ, פעילות שרירים (EMG).
- ציוד למדידות פיזיולוגיות מותאם MRI של סימנס: נשימות, דופק לב, וסטורציה של הדם.
- מרבית מחקרי הfMRI שמבוססים על מטלה מתפעלים משתנים בתוך הנבדק. כלומר משווים בין תגובת מוח בתנאי אחד לאחר. 27 נבדקים נחשב מספר הקסם לניסוי עם סיכוי סביר לטעות מסוג שני.
- מחקרים המתמקדים במבנה האנטומי של המוח, מיפוי הקשרים בין אזורים שונים במוח, או הפעילות המטבולית של המוח מתפעלים משתנים בין נבדקים, או בתוך נבדקים כמחקר אורך.
- כאשר שאלת המחקר עוסקת בהשוואה של אופן תפקוד המוח בין שתי קבוצות נבדקים - מערך המחקר ישלב תפעול משתנים בתוך ובין נבדקים.
היחידה מעניקה תמיכה ויעוץ בנושאים הבאים:
- קישור למומחים רלוונטיים בעלי ניסיון קודם בשימוש בMRI לצרכי מחקר
- התאמת שאלת המחקר למטודת MRI.
- עיצוב ובניית המערך המחקרי
- איסוף הנתונים
- גיבוי ארוך טווח של הנתונים
- ניתוח התוצאות
- מחקרים של אוניברסיטת חיפה, או בשיתוף עם חוקרים מהאוניברסיטה מכוסים על ידי ביטוח קליני ייעודי, וכמו כן יכולים להתחיל לפעול מידית תחת אישור הלסינקי להרצה של עד 15 נבדקי פיילוט בגירים.
בשעות המיועדות למחקר של המכשיר, אנו מעוניינים להגביר ולחזק את שתוף הפעולה עם גופים אקדמאים אחרים ועם התעשייה. המעוניינים מוזמנים ליצור עמנו קשר.
לפרטים על שימוש: https://corefacility.haifa.ac.il/NRU/ד"ר פיה רוטשטיין
מנהלת היחידה למחקר בדימות מוח של אוניברסיטת חיפה
דוא"ל: protshtein@univ.haifa.ac.il