אנו ממליצים לקבוע הקלטה אוטומטית של מפגשי Zoom בכדי להימנע מהצורך לזכור להקליט בתחילת כל שיעור.
תהליך קביעת ההקלטה האוטומטית:
- אנא גשו לאתר https://zoom.us
- בחרו ב- Settings בתפריט ברצועה בצד שמאל:
- בהמשך, בחרו בראש העמוד בלשונית Recording ברצועה העליונה:
- ולבסוף קבעו את 3 המצבים הבאים:
בקמפוס העיר יש 3 אופנים לפריסת ציוד מולטימדיה בכיתות.
1. כתה הכוללת מקרן, מצלמה וחצובה: (כיתות 011, 014, 108 בבניין דילן)
במצלמה יש מיקרופון אינטגרלי ואיכות ההקלטה טובה. המרצה מחבר/ת את המחשב הנייד שלו או של החוג למצלמה ואז מתבצעת הקלטה של חוזי ושל קול.
סרטון הסבר על תפעול הכתה: https://youtu.be/Cs8YTjbBI2g
2. כתה הכוללת מחשב שולחני וחיבור למחשב נייד וציוד מולטימדיה: (כיתות 012, 013, 015, 016, 110 וגם 111 בבניין דילן)
בכיתות האלה יש מחשב שולחני וגם חיבור למחשב נייד (חיבור מחשב נייד מבטל את המחשב השולחני), מקרן, מצלמה רחבה אשר מותקנת על התיקרה ורמקולים.
המרצה נושא/ת מיקרופון מדונה אשר ביחד עם המקלט שנמצא בארונית בשולחן המרצה, מזוהה כמיקרופון במחשב. תפוקת המיקרופון מועברת גם להגברה, כך שניתן גם להגביר את קול המרצה בכתה.
סרטון הסבר על תפעול הכתה: https://youtu.be/y2wHKQJjCL8
3. כתה הכולל מחשב שולחני, מצלמה וחצובה: (כיתות 200, 300, 700 בבניין הכשרת הישוב)
בכיתות האלה יש מחשב שולחני, מקרן, מצלמה וחצובה. במצלמה יש מיקרופון אינטגרלי ואיכות ההקלטה טובה.
סרטון הסבר על תפעול הכתה: https://www.youtube.com/watch?v=sKc4pkg82yo
אנשי מחשוב יימצאו בכל הבניינים.
כמו כן, נקבע איש מחשוב ייעודי המטפל בכל קבוצת כיתות וניתן לו קו טלפון נייד אשר זמין במהלך ההוראה.
ניתן להתקשר אליו והוא יגיע לסייע.
יורי מלניקוב וצוות המחשוב בקמפוס העיר: טל' 052-6178203
מספר הטלפון הזה מצויין בהבלטה גם על שולחן המרצה בכיתות.
*** בבקשה זכרו להפעיל הקלטה אוטומטית ב-Zoom כפי שמוסבר כאן ***
איגרת דיקן הפקולטה - פתיחת שנת הלימודים תשפ"ה
ברוכים הבאים לאתר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת חיפה. הפקולטה למדעי החברה היא הגדולה מבין שש הפקולטות באוניברסיטת חיפה ועובדים בה כמאתיים חברי סגל אקדמי וכמאה חברי סגל מנהלי וטכני. זוהי פקולטה תוססת ודינמית ובה לומדים כ – 5,000 סטודנטים לתארים ראשון, שני ושלישי, במגוון תחומים רחב במדעי החברה, חלקם נלמדים ונחקרים יותר באוניברסיטת חיפה בהשוואה למוסדות מחקר גדולים אחרים בארץ. בפקולטה מתבצעים מחקרים פורצי דרך המציבים אותנו בשורה הראשונה במחקר הבינלאומי והמקומי.
בהנחייתי ומתוך חזון ושאיפה למצוינות אקדמית ברמה בינלאומית, דגש מיוחד ניתן למחקר באמצעות מודלים חישוביים במדעי החברה (Computational Social Sciences). חזון זה מתגשם באמצעות סדנאות ייעודיות, הקמת ביה"ס קיץ במדעי החברה החישוביים (SICSS) שאת תוצריו ניתן לראות כאן ובהוראה בינתחומית שיוצר בשיתוף פעולה פורה ומעניין בין חברי הסגל האקדמי מתחומי דעת שונים. לצורך כך, פיתחנו את מתחם 9B - מרחב משותף למחקר אקדמי רב תחומי תוך הקמת חדרי מחקר חמים, חדרי ניסויים, יחידות לייעוץ ושירותי מחקר, ייעוץ סטטיסטי, GIS, ניסויים מתוחכמים אונליין, הדמיה, כריית נתונים וניתוח נתוני עתק וכן חדר מחקר למ"ס.
אני מזמינה אתכן ואתכם לפגוש כאן בהישגים המצוינים של חברי הסגל והסטודנטים המוכשרים שלנו, אשר נותנים לי השראה בכל יום מחדש. אני משוכנעת שגם לכם הם יתנו השראה בעודכם קוראים אודותיהם באתר הפקולטה. לאורך שנות פעילותינו, אנו זוכים ליצור, ליזום ולקדם פעילות מחקרית ענפה הודות לשותפות הנהדרת בין החוקרים המעולים בפקולטה.
בשנים האחרונות, תהליך תיווך המציאות לציבור הרחב באמצעות מחקר מדעי המתבסס על גיבוש ידע אמפירי מתמודד עם קשיים הכרוכים בשיבושים בהפצה, בהטעיה ובדיסאינפורמציה, ולכן עבודת המחקר במדעי החברה מאתגרת מאוד. העולם עובר טלטלות וזעזועים לצד אתגרים פוליטיים וחברתיים גדולים. התמורות והשינויים הללו מחייבים פיתוח צורות חשיבה חדשות חוצות דיסציפלינות וממוקדות בעיות בסדרי גודל שלא הכרנו. משבר האקלים והסביבה, מגיפת הקורונה, פערים חברתיים, מדיה חדשה כפי שלא הכרנו, מאגרי ענק של נתונים ובינה מלאכותית, ירידת אמון הציבור במערכות השלטוניות, חרדה ובדידות קיומית, אובדן הפרט והפרטיות, טרור עולמי ועוד, הן דוגמאות אחדות. כל אלה מצריכים שינוי משמעותי בהתמקדות המחקרית במדעי החברה בארץ ובעולם.
אני מזמינה אתכן ואתכם לקרוא ולהתרשם מהתוכן העשיר בעמודי האתר – בו תמצאו דיונים על פיתוח , ניתוח , סיפוח ופילוח, גם על מח, ועל כח, ועל התפוצה והקינון של האוח. השיטוט באתר יאפשר לכם להכיר אותנו, להתוודע למחקר, להוראה ולאווירה הסטודנטיאלית המגוונת. אני מנצלת את ההזדמנות לקרוא לכן ולכם – חוקרים וסטודנטים מצוינים – להצטרף אלינו ולהיות חלק ממהלך גדול של התמודדות עם אתגרי השעה באמצעות למידה מסקרנת ופיתוח רעיונות.
שלכם